خانه شما با مبلمان مدرن، دیوارکوب ها و کفپوش جذاب آراسته شده اما سقف همینطور ساده رها شده است؟ امروزه دوره سقف های ساده دیگر به سر رسیده است! چرا که اغلب مشتریان، سقف های کاذب را برای منازل و یا دفاتر کاری خود ترجیح می دهند. این سقف ها دارای انواع مختلفی هستند که می توانید با توجه به نیاز خود آن را برگزینید. با مجموعه فولاد نت همراه باشید تا درباره سقف کاذب، مزایا و معایب و همچنین انواع آن بیشتر بدانید.
سقف کاذب چیست؟
در واقع سقف کاذب به یک سقف ثانویه گفته می شود که به کمک فریم های فلزی یا چوبی در زیر سقف اصلی نصب می گردد. این یک سازه باربر نیست و به منظور زیباسازی ساخته می شود.
این نوع سقف به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و زیباسازی نمای داخلی، همواره مورد توجه مشتریان و همچنین طراحان قرار دارد. معمولا در سازه های مسکونی، تجاری، اداری و یا سالن های تیاتر و اجتماعات از این نوع سقف استفاده می شود. انواع سقف کاذب با طرح ها و ابعاد مختلفی در بازار وجود دارد که معمولا در فاصله ۸ اینچی از سقف اصلی تعبیه می شود.
مزایای سقف کاذب
سقف کاذب که یکی از جدید ترین روش های پوشش سقف به منظور زیباسازی فضای داخلی می باشد، از مزایای متعددی برخوردار است. مزایای سقف کاذب عبارتند از:
- باعث زیبایی نمای داخلی سازه می شود
- در فضایی با ارتفاع سقف بلند، سقف کاذب باعث پایین تر به نظر رسیدن سقف می شود. بنابراین برای نورپردازی نیاز به لوسترها و تجهیزات روشنایی بزرگ نخواهد بود.
- می توان با نصب سقف کاذب، لوله های روکار، سیم کشی و سایر عناصر سازه را از دید پنهان نمود.
- مانند یک عایق عمل می کند و دمای اتاق را متعادل نگه می دارد. در نتیجه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد.
- چوب و الیاف بکار رفته در سقف کاذب باعث جذب امواج صوتی می شود و مانند یک عایق صدا عمل می کند. بنابراین انتخاب مناسبی برای اتاق نشیمن، اتاق بازی یا استودیو ضیط صدا می باشد.
- پنل های بکار رفته در سقف کاذب به سادگی قابل جابجایی هستند. بنابراین برای تعمیر و تعویض آن با مشکل مواجه نخواهید شد و به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
- یکی از ارزان ترین روش ها برای پوشش سقف اصلی می باشد.
معایب سقف کاذب
- نیاز به نگهداری منظم دارد.
- اگر در ساخت سقف کاذب از متریال درجه یک استفاده نشده باشد، بر دوام و طول عمر آن تاثیر منفی خواهد گذاشت.
- از آنجایی که از متریال سبک ساخته شده، ممکن است هنگام زلزله فرو بریزد
- نصب آن نیاز به نیروی ماهر و کاربلد دارد.
انواع سقف کاذب
سقف های کاذب را می توان با توجه به متریال مورد استفاده، ظاهر و ابعاد طبقه بندی کرد. رایج ترین انواع سقف کاذب عبارتند از:
سقف کاذب POP
در این نوع سقف، خمیر گچ پاریس بر روی تخته های چوبی و فیبری اعمال می شود. سقف کاذب گچ پاریس می تواند یک فضای سه بعدی در اتاق شما ایجاد کند. در واقع ظاهر جذابی دارد و بعد از نصب دچار ترک خوردگی نمی شود. این سقف ها دوام بالایی دارند، سبک هستند و مانند یک عایق عمل می کنند. اما برای مناطق مرطوب، گزینه مناسبی نخواهد بود.

سقف کاذب PVC
سقف کاذب پی وی سی یک نوع پوشش سقف است که از پلی وینیل کلراید ساخته می شود. این ماده یکی از پر کاربرد ترین متریال برای ساخت سقف های کاذب به شمار می رود. این نوع سقف بسیار سبک، بادوام، مقاوم در برابر آب و حشرات و انعطاف پذیر است. از نظر هزینه نیز، یکی از ارزان ترین روش ها برای پوشش سقف به شمار می رود. با اینحال، اگر از سقف کاذب PVC با کیفیت استفاده نشود، شبیه پلاستیک به نظر می رسد و تمامی اتصالات داخلی آن از بیرون قابل مشاهده خواهد بود. در ضمن این سقف کاذب از پلاستیک ساخته شده و در برابر دماهای بالا مقاوم نمی باشد.

سقف کاذب گچی
این نوع سقف از تایل گچی با روکش پی وی سی یا کاغذهای مخصوص تشکیل می شود. سقف کاذب کچی کیفیت و استحکام بالایی دارد و بدون نیاز به فریم های فلزی متعدد قابل نصب است. بنابراین ظاهری بدون درز و تمیز دارد. علاوه بر آن، نگهداری و تمیز کردن آن نیز به سادگی قابل اجرا می باشد. سقف کاذب گچی مانند سقف POP در مناطق مرطوب مانند حمام، توالت و غیره قابل استفاده نیست.

سقف کاذب فلزی
در ساخت سقف کاذب فلزی از فولاد، آلومینیوم یا آهن گالوانیزه استفاده می شود. آنها به شکل پنل های پیش ساخته، تخته یا کاشی هستند و بنابراین به راحتی نصب می شوند. از مزایای آن می توان به مقاومت در برابر آتش، دوام و هزینه نگهداری کم اشاره نمود. متأسفانه این نوع سقف قیمت بالایی دارد و تعمیرات آن در صورت خوردگی پر هزینه خواهد بود.

سقف کاذب چوبی
تخته ها و پنل های چوبی انتخاب خوبی برای سقف کاذب هستند، چرا که قابلیت استفاده با سایر متریال را دارند. این نوع سقف به دلیل زیبایی و حس گرمایی که به فضا می دهد، بسیار پرطرفدار است. همچنین دارای طرح و رنگ متنوع می باشند و معماری داخلی سازه را دگرگون می سازد. نصب پنل های چوبی نیز به سادگی انجام می شود و زمان زیادی نمی برد. اگر از چوب باکیفیت برای این نوع سقف استفاده شود، سقف کاذب سال ها دوام می آورد.
اما بی نقص هم نیستند. زیرا چوب یک ماده طبیعی است و امکان آسیب در صورت حمله موریانه و غیره را دارد. این نوع سقف کاذب سبت به سایر سقف ها، هزینه بالاتری دارد. و ظاهر آن نیز در طول زمان تغییر می کند.

سقف کاذب شیشه ای
سقف کاذب شیشه ای از نظر زیبایی در رتبه بالایی قرار دارند. چرا که فضا را بزرگتر نشان می دهند و معمولا در اماکن تجاری، رستوران ها و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع شیشه از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و نقش عایق را به خوبی عمل می کند. اما به طور مرتب نیاز به تمیز کردن و نگهداری دارد. از طرف دیگر نصب و راه اندازی آن دشوار است، زیرا شیشه باید با احتیاط زیاد کار شود. استفاده از سقف کاذب شیشه ای در آشپزخانه یا سالن پذیرایی انتخاب مناسبی می باشد. زیرا باعث تامین نور کافی برای آن فضا خواهد شد.

سقف کاذب آلومینیومی
این نوع سقف از سطح یکنواختی برخوردار است و از مزایای آن می توان به مقاومت در برابر تغییرات دمایی و ضد ضربه بودن اشاره کرد. به منظور عایق سازی این سقف معمولا از پشم شیشه استفاده می شود. شما می توانید سقف آلومینیومی سپر پنهان یا سپر نمایان را نصب کنید. در صورتی که سپر پنهان باشد، سقف از نظر ظاهری جلوه شکیل تری خواهد داشت ولی سپر نمایان به شما امکان دسترسی راحت به تاسیسات پشت سقف را می دهد.
سقف کاذب الیافی
ترکیبی از مواد مصنوعی و طبیعی برای ساخت سقف کاذب الیافی استفاده می شود. بنابراین خواص تمام مواد تشکیل دهنده آن را دارد. این نوع سقف محکم و بادوام، در برابر اشتعال نصب و نگهداری آن نیز آسان است. ولی برای اماکن مسکونی توصیه نمی شود.
سقف کاذب پارچه ای
برای ساخت سقف کاذب پارچه ای از پارچه و چرم استفاده می شود. که بسیار مقرون به صرفه است و ظاهر جذابی دارد. اما به دلیل متخلخل بودن، تمایل به جذب گرد و غبار زیادی دارد. بنابراین این نوع سقف کاذب برای منازل گزینه مناسبی نیست.
سقف کاذب رابیتس
این نوع سقف کاذب که ظاهری شبیه کناف دارد، از توری های گالوانیزه به نام رابیتس تشکیل شده است. برای زیرسازی آن نیز باید نبشی و میلگرد توسط جوشکاری به یکدیگر متصل شوند. پس از پایان جوشکاری، گچکاری آغاز می شود و گچ را به شکل های مختلفی در می آورند. اجرای این نوع سقف روند طبیعی دارد و به سادگی انجام می گردد.
سقف کاذب آکوستیک
این نوع سقف، یکی از بهترین سقف های عایق صدا است که مانع ورود صدا به داخل ساختمان یا برعکس می شود. نصب این نوع سقف به سادگی انجام می شود و بازتاب کننده نور نیز می باشد. معمولا در فضاهایی مانند سالن های تئاتر، سینما، مدارس، حسینیه ها و مساجد از این نوع سقف استفاده می شود.
حمع بندی
سقف کاذب در طرح های متنوعی در بازار عرضه می شود که شما می توانید با توجه به دکوراسیون خانه خود انتخاب کنید. همانطور که گفتیم، سقف کاذب به منظور زیباسازی فضای داخلی سازه استفاده می شود و برای اجرای آن نیاز به مصالح ساختمانی مانند میلگرد، رابیتس و غیره وجود دارد. در واقع، قیمت رابیتس کاری و غیره به قیمت روز میلگرد بستگی دارد. بنابراین می توانید برای تخمین هزینه ها، به دسته میلگرد در سایت مهد آهن اسپادانا (فولاد نت) مراجعه نمایید یا با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.